Rýžové závitky přináší do kuchyně inspiraci.

Rýžové závitky

Rýžové závitky je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

500g mletého masa, 1/4 hlávky bílého zelí, 2 cibule, hrst čínských hub (nebo povařené sušené houby), stroužek česneku, rýžové vlasové nudle, 2 vejce, sušené chilli, sojová omáčka, mletý pepř, sůl/vegeta, rýžový papír, olej na smažení

Příprava:

Mleté maso ochutíme solí a mletým pepřem, přidáme nakrouhané listy bílého zelí, rozetřený stroužek česneku, nadrobno nakrájenou cibuli, svařené rýžové nudle a nasekané houby. Promícháme se sojovou omáčkou a chilli, vmícháme dvě vejce. Jednotlivé listy rýžového papíru namáčíme jednotlivě do mísy s vlažnou vodou, poté je rozetřeme na bavlněnou útěrku, aby se vsákla přebytečná voda. Doprostřed listu položíme váleček směsi (množstvím asi polévková lžíce) a pevně zabalíme. Rýžové závitky zprudka smažíme v dostatku oleje, až zezlátnou.

Další články a recepty na čínská jídla:

Maso po sečuánsku nakrájíme na kostky.

Čínská hudba je pro Evropany symbolem záhady.

Krůtí kostky po čínsku podáváme s rýží.

Pekingská kachna ozdobená při podávání cibulovými střapci.

Čínská čajová vejce rozkrájíme na osminky.

Kantonská kachna s drobounce sekaným česnekem.

Kuřecí kung pao, jako přílohu podáváme rýži.

Kuře kung-pao podáváme s rýží.

Čínské křupavé kuře necháme 30 minut marinovat.

Wu-tang jsou hory létajících bojovníků, tvoří je 72 vrcholů zahalených mraky a mlhou.

Krabí salát podáváme ozdobený nakrájeným citrónem a rajčaty.

Kantonské kuře přelijeme omáčkou.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Čínské sladkokyselé kuře zdobíme koriandrem.


Yin.cz © 2007