Recept na jídlo květákový salát přináší do kuchyně inspiraci.
Květákový salát je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
1 velký květák, špetka soli, šťáva z poloviny citronu, 50 g žampionů, malá salátová okurka, 1 lžička červeného oleje, 2 lžíce vína s půl lžičkou wei-su, špetka soli, 2 rajčata na zdobení
Příprava:
Květák dáme uvařit do horké osolené vody. Poté ho zakápneme citronem, aby zůstal bílý.
Ve slané vodě uvaříme žampiony a nakrájíme na drobné kousky. Opranou neloupanou salátovou okurku rozřízneme podélnými řezy na 4 díly a příčnými řezy krájíme na kostičky. Vychladlý květák rozebereme na malé růžičky a přidáme k nakrájené okurce a žampionům.
Ochutíme vínem s rozpuštěným wei-su, červeným olejem a solí. Vše promícháme. Při podávání ozdobíme květákový salát půlměsíčky rajčat.
Další články a jídla:
Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.
Čínská zeleninová rýže s vejci.
Kuře kung-pao podáváme s rýží.
Kapr na kari je osmažený do světlé barvy.
Čínská želva je symbol dlouhověkosti.
Treska s rýží, vejcem vařeným natvrdo a kořením.
Krabí salát podáváme ozdobený nakrájeným citronem a rajčaty.
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Maso na zázvoru pokapeme olejem.
Konfucius ovládl pět dovedností.
Rýže s kuřetem je ozdobená zelenou petrželovou natí.
Čínské nudle s kuřecím masem zakapeme sojovou omáčkou.
Smažená kantonská rýže je podávaná tak, aby všechny součásti byly zřetelně viditelné.