Recept na jídlo květákový salát přináší do kuchyně inspiraci.

Květákový salát

Květákový salát je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

1 velký květák, špetka soli, šťáva z poloviny citronu, 50 g žampionů, malá salátová okurka, 1 lžička červeného oleje, 2 lžíce vína s půl lžičkou wei-su, špetka soli, 2 rajčata na zdobení

Příprava:

Květák dáme uvařit do horké osolené vody. Poté ho zakápneme citronem, aby zůstal bílý.

Ve slané vodě uvaříme žampiony a nakrájíme na drobné kousky. Opranou neloupanou salátovou okurku rozřízneme podélnými řezy na 4 díly a příčnými řezy krájíme na kostičky. Vychladlý květák rozebereme na malé růžičky a přidáme k nakrájené okurce a žampionům.

Ochutíme vínem s rozpuštěným wei-su, červeným olejem a solí. Vše promícháme. Při podávání ozdobíme květákový salát půlměsíčky rajčat.

Další články a jídla:

Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.

Čínská zeleninová rýže s vejci.

Kuře kung-pao podáváme s rýží.

Kapr na kari je osmažený do světlé barvy.

Čínská želva je symbol dlouhověkosti.

Treska s rýží, vejcem vařeným natvrdo a kořením.

Krabí salát podáváme ozdobený nakrájeným citronem a rajčaty.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Maso na zázvoru pokapeme olejem.

Konfucius ovládl pět dovedností.

Rýže s kuřetem je ozdobená zelenou petrželovou natí.

Čínské nudle s kuřecím masem zakapeme sojovou omáčkou.

Smažená kantonská rýže je podávaná tak, aby všechny součásti byly zřetelně viditelné.

Mandarinkový salát


Yin.cz © 2007