Recept na jídlo okurkový salát přináší do kuchyně inspiraci.
Okurkový salát je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
400 g salátové okurky, 50 g máčených černých hub, sůl, 50 g kapie, 1 lžička červeného oleje, 2 lžíce čínského octa, 1 lžíce stolního oleje, 1 lžíce cukru, 10 zrnek jamajského pepře
Příprava:
Salátové okurky omyjeme, nakrájíme na kostičky i se slupkou, promícháme se solí a necháme odležet. Přidáme nadrobno nasekané máčené černé houby a kapii. Ochutíme červeným olejem, čínským octem, jamajským pepřem, cukrem a zakápneme stolním olejem. Vše promícháme a uložíme v chladu. Podáváme po asi dvou hodinách.
Další články a jídla:
Kuře kung-pao podáváme s rýží.
Šen-nung je božský zemědělec.
Krabí salát podáváme ozdobený nakrájeným citronem a rajčaty.
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Čínská zeleninová rýže s vejci.
Konfucius ovládl pět dovedností.
Celerový salát nakonec dobře promícháme.
Treska s rýží, vejcem vařeným natvrdo a kořením.
Čínské nudle s kuřecím masem zakapeme sojovou omáčkou.
Maso na zázvoru pokapeme olejem.
Rýže s kuřetem je ozdobená zelenou petrželovou natí.
Smažená kantonská rýže je podávaná tak, aby všechny součásti byly zřetelně viditelné.
Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.