Recept na jídlo okurkový salát přináší do kuchyně inspiraci.

Okurkový salát

Okurkový salát je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

400 g salátové okurky, 50 g máčených černých hub, sůl, 50 g kapie, 1 lžička červeného oleje, 2 lžíce čínského octa, 1 lžíce stolního oleje, 1 lžíce cukru, 10 zrnek jamajského pepře

Příprava:

Salátové okurky omyjeme, nakrájíme na kostičky i se slupkou, promícháme se solí a necháme odležet. Přidáme nadrobno nasekané máčené černé houby a kapii. Ochutíme červeným olejem, čínským octem, jamajským pepřem, cukrem a zakápneme stolním olejem. Vše promícháme a uložíme v chladu. Podáváme po asi dvou hodinách.

Další články a jídla:

Kuře kung-pao podáváme s rýží.

Šen-nung je božský zemědělec.

Krabí salát podáváme ozdobený nakrájeným citronem a rajčaty.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Čínská zeleninová rýže s vejci.

Konfucius ovládl pět dovedností.

Celerový salát nakonec dobře promícháme.

Treska s rýží, vejcem vařeným natvrdo a kořením.

Čínské nudle s kuřecím masem zakapeme sojovou omáčkou.

Maso na zázvoru pokapeme olejem.

Rýže s kuřetem je ozdobená zelenou petrželovou natí.

Smažená kantonská rýže je podávaná tak, aby všechny součásti byly zřetelně viditelné.

Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.

Čínské zelí s cibulkou


Yin.cz © 2007