Recept na jídlo paprikový salát se stříbrnými hřiby přináší do kuchyně inspiraci.

Paprikový salát se stříbrnými hřiby

Paprikový salát se stříbrnými hřiby je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

300 g paprikových lusků (zelené i červené), 100 g salátové okurky, 50 g máčených stříbrných hřibů, 1 malá cibule
Zálivka: 3 lžíce vína šao-sing, 2 stroužky rozstrouhaného česneku, 1 lžíce stolního oleje, 1 lžička červeného oleje, 1 lžička citronové šťávy, půl lžičky cukru, ocet podle chuti

Příprava:

Paprikové lusky prořízneme po délce, odstraníme jádra, opereme a nakrájíme na tenké proužky. Přidáme nadrobno krájené máčené stříbrné hřiby, nudličky neloupané salátové okurky a nadrobno nasekanou cibuli. Zalijeme zálivkou, promícháme a necháme alespoň dvě hodiny odležet.

Další články a jídla:

Šen-nung je božský zemědělec

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Čínská zeleninová rýže s vejci.

Konfucius ovládl pět dovedností.

Celerový salát nakonec dobře promícháme.

Čínské nudle s kuřecím masem zakapeme sojovou omáčkou.

Treska s rýží, vejcem vařeným natvrdo a kořením.

Maso na zázvoru pokapeme olejem.

Rýže s kuřetem je ozdobená zelenou petrželovou natí.

Smažená kantonská rýže je podávaná tak, aby všechny součásti byly zřetelně viditelné.

Krabí salát podáváme ozdobený nakrájeným citronem a rajčaty.

Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.

Kuře kung-pao podáváme s rýží.

Čínské zelí s cibulkou


Yin.cz © 2007