Recept na jídlo paprikový salát se stříbrnými hřiby přináší do kuchyně inspiraci.
Paprikový salát se stříbrnými hřiby je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
300 g paprikových lusků (zelené i červené), 100 g salátové okurky, 50 g máčených stříbrných hřibů, 1 malá cibule
Zálivka: 3 lžíce vína šao-sing, 2 stroužky rozstrouhaného česneku, 1 lžíce stolního oleje, 1 lžička červeného oleje, 1 lžička citronové šťávy, půl lžičky cukru, ocet podle chuti
Příprava:
Paprikové lusky prořízneme po délce, odstraníme jádra, opereme a nakrájíme na tenké proužky. Přidáme nadrobno krájené máčené stříbrné hřiby, nudličky neloupané salátové okurky a nadrobno nasekanou cibuli. Zalijeme zálivkou, promícháme a necháme alespoň dvě hodiny odležet.
Další články a jídla:
Šen-nung je božský zemědělec
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Čínská zeleninová rýže s vejci.
Konfucius ovládl pět dovedností.
Celerový salát nakonec dobře promícháme.
Čínské nudle s kuřecím masem zakapeme sojovou omáčkou.
Treska s rýží, vejcem vařeným natvrdo a kořením.
Maso na zázvoru pokapeme olejem.
Rýže s kuřetem je ozdobená zelenou petrželovou natí.
Smažená kantonská rýže je podávaná tak, aby všechny součásti byly zřetelně viditelné.
Krabí salát podáváme ozdobený nakrájeným citronem a rajčaty.
Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.
Kuře kung-pao podáváme s rýží.