Recept na jídlo slepice v čínské hořčici přináší do kuchyně inspiraci.
Slepice v čínské hořčici je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
400 g vařeného slepičího masa, 1 lžíce čínské hořčice, 1 lžíce oleje, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce vína šao-sing, špetka wei-su, 1 lžička cukru
Příprava:
Na tenké nudličky nakrájené vykostěné slepičí maso navrstvíme na studenou mísu. Čínskou hořčici smícháme se sojovou omáčkou, olejem, octem a vínem a nalijeme na připravenou slepici. Před podáváním posypeme špetkou wei-su a obložíme zeleninovým salátem.
Další články a jídla:
Čínská čajová vejce rozkrájíme na osminky a podáváme.
Krabí salát podáváme ozdobený nakrájeným citronem a rajčaty.
Konfucius ovládl pět dovedností.
Treska s rýží, vejcem vařeným natvrdo a kořením.
Maso na zázvoru pokapeme olejem.
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Celerový salát nakonec dobře promícháme.
Šen-nung je božský zemědělec.
Čínské nudle s kuřecím masem zakapeme sojovou omáčkou.
Kuře kung-pao podáváme s rýží.
Hoisin omáčka na použití k přípravě čínských jídel.
Smažená kantonská rýže je podávaná tak, aby všechny součásti byly zřetelně viditelné.
Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.