Recept na jídlo slepice v čínské hořčici přináší do kuchyně inspiraci.

Slepice v čínské hořčici

Slepice v čínské hořčici je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

400 g vařeného slepičího masa, 1 lžíce čínské hořčice, 1 lžíce oleje, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce vína šao-sing, špetka wei-su, 1 lžička cukru

Příprava:

Na tenké nudličky nakrájené vykostěné slepičí maso navrstvíme na studenou mísu. Čínskou hořčici smícháme se sojovou omáčkou, olejem, octem a vínem a nalijeme na připravenou slepici. Před podáváním posypeme špetkou wei-su a obložíme zeleninovým salátem.

Další články a jídla:

Čínská čajová vejce rozkrájíme na osminky a podáváme.

Krabí salát podáváme ozdobený nakrájeným citronem a rajčaty.

Konfucius ovládl pět dovedností.

Treska s rýží, vejcem vařeným natvrdo a kořením.

Maso na zázvoru pokapeme olejem.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Celerový salát nakonec dobře promícháme.

Šen-nung je božský zemědělec.

Čínské nudle s kuřecím masem zakapeme sojovou omáčkou.

Kuře kung-pao podáváme s rýží.

Hoisin omáčka na použití k přípravě čínských jídel.

Smažená kantonská rýže je podávaná tak, aby všechny součásti byly zřetelně viditelné.

Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.

Čínská krabí omáčka


Yin.cz © 2007