Recept na jídlo smažené kukuřičné klásky s rajčaty přináší do kuchyně inspiraci.
Smažené kukuřičné klásky s rajčaty je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
500 g konzervovaných mladých kukuřičných klásků, 300 g rajčat, 50 g cibulky zelnačky, špetka wei-su, 1 lžička cukru, špetka mletého bílého pepře, sůl
Příprava:
Konzervované kukuřičné klásky podélně nakrájíme na čtvrtky. Cibulku zelnačku nakrájíme nadrobno, krátce osmahneme, přidáme kukuřičné klásky a oloupaná rajčata nakrájená na osminky. Osolíme, opepříme mletým bílým pepřem, přidáme wei-su, cukr a dusíme na mírném ohni. Smažené kukuřičné klásky s rajčaty podáváme posypané nasekanou petrželovou natí.
Další články a jídla:
Pikantní omáčka v porcelánové misce.
Šen-nung je božský zemědělec.
Čínské křupavé kuře podáváme s dušenou rýží.
Čínská znamení horoskopu, kterých je dvanáct.
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Zázvorový olej scedíme a používáme při přípravě jídel.
Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.
Smažený pórek obložíme salátem ze syrové zeleniny.
Anýzová vejce ozdobíme při podávání kapií a petrželovou natí.
Eunuši v tradiční Číně.
Smažená kantonská rýže je podávaná tak, aby všechny součásti byly zřetelně viditelné.
Kapr Liu je přelitý šťávou.
Maso na zázvoru pokapeme olejem.