Recept na jídlo smažené kukuřičné klásky s rajčaty přináší do kuchyně inspiraci.

Smažené kukuřičné klásky s rajčaty

Smažené kukuřičné klásky s rajčaty je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

500 g konzervovaných mladých kukuřičných klásků, 300 g rajčat, 50 g cibulky zelnačky, špetka wei-su, 1 lžička cukru, špetka mletého bílého pepře, sůl

Příprava:

Konzervované kukuřičné klásky podélně nakrájíme na čtvrtky. Cibulku zelnačku nakrájíme nadrobno, krátce osmahneme, přidáme kukuřičné klásky a oloupaná rajčata nakrájená na osminky. Osolíme, opepříme mletým bílým pepřem, přidáme wei-su, cukr a dusíme na mírném ohni. Smažené kukuřičné klásky s rajčaty podáváme posypané nasekanou petrželovou natí.

Další články a jídla:

Pikantní omáčka v porcelánové misce.

Šen-nung je božský zemědělec.

Čínské křupavé kuře podáváme s dušenou rýží.

Čínská znamení horoskopu, kterých je dvanáct.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Zázvorový olej scedíme a používáme při přípravě jídel.

Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.

Smažený pórek obložíme salátem ze syrové zeleniny.

Anýzová vejce ozdobíme při podávání kapií a petrželovou natí.

Eunuši v tradiční Číně.

Smažená kantonská rýže je podávaná tak, aby všechny součásti byly zřetelně viditelné.

Kapr Liu je přelitý šťávou.

Maso na zázvoru pokapeme olejem.

Smažené nudle se zeleninou


Yin.cz © 2007