Recept na jídlo zimní salát přináší do kuchyně inspiraci.
Zimní salát je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
100 g vařených fazolí, 100 g zeleného hrášku, 100 g celeru, 50 g sladkokyselých okurek
Zálivka: 2 lžíce vína šao-sing, špetka wei-su, sůl, lžička citronové šťávy, 1 lžička cukru, 1 lžička sojové omáčky, špetka mletého bílého pepře, půl lžičky čínské hořčice
Příprava:
Fazole namočíme přes noc do studené vody. Druhý den slijeme vodu, dolijeme čerstvou a fazole uvaříme do měkka v neosolené vodě. Scedíme a necháme okapat. Kostičky konzervovaného celeru vložíme bez nálevu do mísy, přidáme sterilovaný zelený hrášek, vychladlé fazole, na kostičky nakrájenou sladkokyselou okurku a nadrobno nasekanou cibuli. Ochutíme zálivkou, důkladně promícháme a podáváme.
Další články a jídla:
Rýže s kuřetem je ozdobená zelenou petrželovou natí.
Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.
Kuře kung-pao podáváme s rýží.
Šen-nung je božský zemědělec.
Konfucius ovládl pět dovedností.
Krabí salát podáváme ozdobený nakrájeným citronem a rajčaty.
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Čínská zeleninová rýže s vejci.
Celerový salát nakonec dobře promícháme.
Treska s rýží, vejcem vařeným natvrdo a kořením.
Čínské nudle s kuřecím masem zakapeme sojovou omáčkou.
Maso na zázvoru pokapeme olejem.
Smažená kantonská rýže je podávaná tak, aby všechny součásti byly zřetelně viditelné.