Recept na jídlo zimní salát přináší do kuchyně inspiraci.

Zimní salát

Zimní salát je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

100 g vařených fazolí, 100 g zeleného hrášku, 100 g celeru, 50 g sladkokyselých okurek
Zálivka: 2 lžíce vína šao-sing, špetka wei-su, sůl, lžička citronové šťávy, 1 lžička cukru, 1 lžička sojové omáčky, špetka mletého bílého pepře, půl lžičky čínské hořčice

Příprava:

Fazole namočíme přes noc do studené vody. Druhý den slijeme vodu, dolijeme čerstvou a fazole uvaříme do měkka v neosolené vodě. Scedíme a necháme okapat. Kostičky konzervovaného celeru vložíme bez nálevu do mísy, přidáme sterilovaný zelený hrášek, vychladlé fazole, na kostičky nakrájenou sladkokyselou okurku a nadrobno nasekanou cibuli. Ochutíme zálivkou, důkladně promícháme a podáváme.

Další články a jídla:

Rýže s kuřetem je ozdobená zelenou petrželovou natí.

Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.

Kuře kung-pao podáváme s rýží.

Šen-nung je božský zemědělec.

Konfucius ovládl pět dovedností.

Krabí salát podáváme ozdobený nakrájeným citronem a rajčaty.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Čínská zeleninová rýže s vejci.

Celerový salát nakonec dobře promícháme.

Treska s rýží, vejcem vařeným natvrdo a kořením.

Čínské nudle s kuřecím masem zakapeme sojovou omáčkou.

Maso na zázvoru pokapeme olejem.

Smažená kantonská rýže je podávaná tak, aby všechny součásti byly zřetelně viditelné.

Čínské zelí s cibulkou


Yin.cz © 2007