Recept na jídlo vařená rýže přináší do kuchyně inspiraci.

Vařená rýže

Vařená rýže je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

rýže, voda na propláchnutí a uvaření

Příprava:

Rýži důkladně ve vlažné vodě opereme tak dlouho, až je voda zcela čirá. Čistou a okapanou rýži vsypeme do většího množství vařící vody. Za stálého míchání asi 5 minut vaříme. Poté rýži scedíme, necháme okapat a umístíme do pařáku na čistý lněný ubrousek. V páře vaříme dalších 10-15 minut. Horkou rýži podáváme jako přílohu nebo prochladlou použijeme k výrobě dalších jídel.

Další články a jídla:

Kapr na kari je osmažený do světlé barvy.

Kantonské nudle ozdobíme nasekanou petrželkou.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Maso na zázvoru pokapeme olejem.

Konfucius ovládl pět dovedností.

Rýže s kuřetem je ozdobená zelenou petrželovou natí.

Treska s rýží, vejcem vařeným natvrdo a kořením.

Čínské nudle s kuřecím masem zakapeme sojovou omáčkou.

Kuře kung-pao podáváme s rýží.

Čínská želva je symbol dlouhověkosti.

Smažená kantonská rýže je podávaná tak, aby všechny součásti byly zřetelně viditelné.

Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.

Čínská zeleninová rýže s vejci.

Kantonské kuře


Yin.cz © 2007