Recept na jídlo chřestový salát přináší do kuchyně inspiraci.

Chřestový salát

Chřestový salát je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

200 g chřestu, 50 g máčených černých hub, 150 g pórku, 1 velké jablko, 1 lžička citronové šťávy na pokapání jablka
Zálivka: 1 lžička červeného oleje, 3 lžíce vína šao-sing, 1 lžička cukru, sůl, 1 lžička citronové šťávy, špetka wei-su

Příprava:

Konzervovaný nebo uvařený a vychladlý chřest nakrájíme na malé špalíčky a vložíme do mísy. Ve slané vodě povaříme na menší kousky nakrájený pórek, který necháme také vychladnout. Mezitím si z oloupaného a jader zbaveného jablka nakrájíme malé kostičky, které pokapeme citronem. Máčené černé houby rozkrájíme na drobno a s jablkem, chřestem a pórkem důkladně promícháme. Zalijeme zálivkou a necháme odležet asi 3 hodiny.

Další články a jídla:

Kuře kung-pao podáváme s rýží.

Smažená kantonská rýže je podávaná tak, aby všechny součásti byly zřetelně viditelné.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.

Celerový salát nakonec dobře promícháme.

Čínská čajová vejce rozkrájíme na osminky a podáváme.

Hoisin omáčka na použití k přípravě čínských jídel.

Konfucius ovládl pět dovedností.

Krabí salát podáváme ozdobený nakrájeným citronem a rajčaty.

Anýzová vejce ozdobíme při podávání kapií a petrželovou natí.

Maso na zázvoru pokapeme olejem.

Šen-nung je božský zemědělec.

Čínské nudle s kuřecím masem zakapeme sojovou omáčkou.

Čínská krabí omáčka


Yin.cz © 2007