Recept na jídlo čínská hořčice přináší do kuchyně inspiraci.

Čínská hořčice

Čínská hořčice je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

hořčicový prášek, vývar, ocet, olej

Příprava:

Hořčicový prášek zalijeme vlažným vývarem, zakápneme octem a olejem a umícháme velmi řídkou kašičku. Tímto způsobem připravenou čínskou hořčici necháme před použitím alespoň 2 hodiny, během kterých získá tu správnou chuť a hustotu, odstát. Pokud nemáme při přípravě pokrmu k dispozici čínskou hořčici, můžeme ji s úspěchem nahradit hořčicí francouzskou nebo anglickou.

Další články a jídla:

Hoisin omáčka na použití k přípravě čínských jídel.

Čínské křupavé kuře podáváme s dušenou rýží.

Pikantní omáčka v porcelánové misce.

Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.

Čínská znamení horoskopu, kterých je dvanáct.

Maso na zázvoru pokapeme olejem.

Konfucius ovládl pět dovedností.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Studené kuře s jablky posypeme mandlemi.

Zázvorový olej scedíme a používáme při přípravě jídel.

Smažená kantonská rýže je podávaná tak, aby všechny součásti byly zřetelně viditelné.

Anýzová vejce ozdobíme při podávání kapií a petrželovou natí.

Šen-nung je božský zemědělec.

Červený olej


Yin.cz © 2007