Recept na jídlo studené kuře s jablky přináší do kuchyně inspiraci.

Studené kuře s jablky

Studené kuře s jablky je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

300 g uvařeného kuřecího masa, 100 g kapie, 100 g čerstvé salátové okurky, polovina citronu, 1 větší jablko, 50 g loupaných pražených mandlí, 50 g máčených černých hub
Zálivka: 3 lžíce vína šao-sing, šťáva z poloviny citronu, špetka soli, wei-su, 1 lžička cukru, špetka mletého zázvoru

Příprava:

Uvařené studené kuřecí maso, kapii, čerstvé oloupané jablko a neloupanou salátovou okurku nakrájíme na nudličky. (Jablko pokapeme citronem, aby neztmavlo). Přidáme nadrobno nakrájené máčené černé houby a ochutíme zálivkou. Opatrně promícháme, upravíme na mísu a posypeme oloupanými, opraženými a hrubě nasekanými mandlemi.

Další články a jídla:

Čínské křupavé kuře podáváme s dušenou rýží.

Kuře kung-pao podáváme s rýží.

Maso na zázvoru pokapeme olejem.

Smažená kantonská rýže je podávaná tak, aby všechny součásti byly zřetelně viditelné.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.

Čínská čajová vejce rozkrájíme na osminky a podáváme.

Celerový salát nakonec dobře promícháme.

Hoisin omáčka na použití k přípravě čínských jídel.

Konfucius ovládl pět dovedností.

Krabí salát podáváme ozdobený nakrájeným citronem a rajčaty.

Anýzová vejce ozdobíme při podávání kapií a petrželovou natí.

Šen-nung je božský zemědělec.

Čínská krabí omáčka


Yin.cz © 2007