Recept na jídlo čínský zeleninový salát přináší do kuchyně inspiraci.

Čínský zeleninový salát

Čínský zeleninový salát je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

100 g celeru, 100 g konzervovaného bambusu, 100 g mrkve, 100 g zeleného hrášku, trochu octa a soli
Zálivka: 2 lžíce vína šao-sing, 30 g hořčice, 1 lžička sojové omáčky, špetka wei-su, trochu citronové šťávy, 1 lžíce stolního oleje, špetka cukru, sůl podle chuti

Příprava:

Středně velký celer očistíme, nakrájíme na kostičky a uvaříme ve slané vodě, kterou jsme zakápli octem. Ve druhé nádobě uvaříme ve slané vodě na kostičky nakrájenou mrkev. Obě zeleniny pak scedíme, necháme okapat a vložíme do porcelánové mísy. Přidáme sterilovaný zelený hrášek, na kostky nakrájený konzervovaný bambus a zalijeme zálivkou. Vše důkladně promícháme a upravíme na mísu.

Další články a jídla:

Maso na zázvoru pokapeme olejem.

Smažená kantonská rýže je podávaná tak, aby všechny součásti byly zřetelně viditelné.

Celerový salát nakonec dobře promícháme.

Rýže s kuřetem je ozdobená zelenou petrželovou natí.

Čínská zeleninová rýže s vejci.

Čínské nudle s kuřecím masem zakapeme sojovou omáčkou.

Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.

Kuře kung-pao podáváme s rýží.

Šen-nung je božský zemědělec.

Konfucius ovládl pět dovedností.

Krabí salát podáváme ozdobený nakrájeným citronem a rajčaty.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Treska s rýží, vejcem vařeným natvrdo a kořením.

Zimní salát


Yin.cz © 2007