Recept na jídlo čínský zeleninový salát přináší do kuchyně inspiraci.
Čínský zeleninový salát je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
100 g celeru, 100 g konzervovaného bambusu, 100 g mrkve, 100 g zeleného hrášku, trochu octa a soli
Zálivka: 2 lžíce vína šao-sing, 30 g hořčice, 1 lžička sojové omáčky, špetka wei-su, trochu citronové šťávy, 1 lžíce stolního oleje, špetka cukru, sůl podle chuti
Příprava:
Středně velký celer očistíme, nakrájíme na kostičky a uvaříme ve slané vodě, kterou jsme zakápli octem. Ve druhé nádobě uvaříme ve slané vodě na kostičky nakrájenou mrkev. Obě zeleniny pak scedíme, necháme okapat a vložíme do porcelánové mísy. Přidáme sterilovaný zelený hrášek, na kostky nakrájený konzervovaný bambus a zalijeme zálivkou. Vše důkladně promícháme a upravíme na mísu.
Další články a jídla:
Maso na zázvoru pokapeme olejem.
Smažená kantonská rýže je podávaná tak, aby všechny součásti byly zřetelně viditelné.
Celerový salát nakonec dobře promícháme.
Rýže s kuřetem je ozdobená zelenou petrželovou natí.
Čínská zeleninová rýže s vejci.
Čínské nudle s kuřecím masem zakapeme sojovou omáčkou.
Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.
Kuře kung-pao podáváme s rýží.
Šen-nung je božský zemědělec.
Konfucius ovládl pět dovedností.
Krabí salát podáváme ozdobený nakrájeným citronem a rajčaty.
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Treska s rýží, vejcem vařeným natvrdo a kořením.