Recept na jídlo dušená růžičková kapusta přináší do kuchyně inspiraci.

Dušená růžičková kapusta

Dušená růžičková kapusta je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

600 g kapustiček, 2 stroužky česneku, 3 lžíce oleje, 1,5 šálku vývaru
Zálivka: půl šálku vývaru, 2 lžíce vína, 1 lžíce sojové omáčky, půl lžičky wei-su, špetka cukru a mletého pepře, 1 lžička máčeného škrobu

Příprava:

Kapustičky očistíme, omyjeme a košťálky nakrájíme křížem nepříliš hlubokými zářezy. Vložíme do cedníku a krátce spaříme osolenou vroucí vodou. Na pánvi rozpálíme tuk, na ktrém osmahneme plátky česneku, přidáme okapané kapustičky, zalijeme vývarem a 4 minuty povaříme. Poté zalijeme předem připravenou zálivkou a při opatrném míchání ještě krátce podusíme.

Další články a jídla:

Eunuši v tradiční Číně.

Kapr Liu je přelitý šťávou.

Maso na zázvoru pokapeme olejem.

Pikantní omáčka v porcelánové misce.

Dušené jehněčí maso ihned podávejte.

Šen-nung je božský zemědělec.

Zázvorový olej scedíme a používáme při přípravě jídel.

Čínské křupavé kuře podáváme s dušenou rýží.

Čínská znamení horoskopu, kterých je dvanáct.

Čínská hudba vznikla v dávné minulosti.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Smažený pórek obložíme salátem ze syrové zeleniny.

Anýzová vejce ozdobíme při podávání kapií a petrželovou natí.

Smažené nudle se zeleninou


Yin.cz © 2007