Recept na jídlo dušená růžičková kapusta přináší do kuchyně inspiraci.
Dušená růžičková kapusta je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
600 g kapustiček, 2 stroužky česneku, 3 lžíce oleje, 1,5 šálku vývaru
Zálivka: půl šálku vývaru, 2 lžíce vína, 1 lžíce sojové omáčky, půl lžičky wei-su, špetka cukru a mletého pepře, 1 lžička máčeného škrobu
Příprava:
Kapustičky očistíme, omyjeme a košťálky nakrájíme křížem nepříliš hlubokými zářezy. Vložíme do cedníku a krátce spaříme osolenou vroucí vodou. Na pánvi rozpálíme tuk, na ktrém osmahneme plátky česneku, přidáme okapané kapustičky, zalijeme vývarem a 4 minuty povaříme. Poté zalijeme předem připravenou zálivkou a při opatrném míchání ještě krátce podusíme.
Další články a jídla:
Eunuši v tradiční Číně.
Kapr Liu je přelitý šťávou.
Maso na zázvoru pokapeme olejem.
Pikantní omáčka v porcelánové misce.
Dušené jehněčí maso ihned podávejte.
Šen-nung je božský zemědělec.
Zázvorový olej scedíme a používáme při přípravě jídel.
Čínské křupavé kuře podáváme s dušenou rýží.
Čínská znamení horoskopu, kterých je dvanáct.
Čínská hudba vznikla v dávné minulosti.
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Smažený pórek obložíme salátem ze syrové zeleniny.
Anýzová vejce ozdobíme při podávání kapií a petrželovou natí.