Recept na jídlo dušené bambusové výhonky přináší do kuchyně inspiraci.

Dušené bambusové výhonky

Dušené bambusové výhonky je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

200 g bambusových výhonků, 1 malá cibulka, 2 lžíce vína šao-sing, 1 šálek vývaru, 1 lžíce sojové omáčky, špetka wei-su, zázvoru a cukru, 1 lžička máčeného škrobu

Příprava:

Cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme v horkém tuku, přidáme na plátky nakrájené bambusové výhonky, promícháme a zalijeme vývarem. Přidáme sojovou omáčku, víno, cukr, zázvor, wei-su, zahustíme máčeným škrobem a na mírném ohni krátce podusím. Před podáváním zakápneme několika kapkami oleje.

Další články a jídla:

Kapr Liu je přelitý šťávou.

Čínská hudba vznikla v dávné minulosti.

Smažený pórek obložíme salátem ze syrové zeleniny.

Šen-nung je božský zemědělec.

Čínský pikantní salát z dýně nakonec dobře promícháme.

Čínská znamení horoskopu, kterých je dvanáct.

Eunuši v tradiční Číně.

Dušené jehněčí maso ihned podávejte.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Zázvorový olej scedíme a používáme při přípravě jídel.

Maso na zázvoru pokapeme olejem.

Plněné papriky s tofu a rajčaty.

Čínské křupavé kuře podáváme s dušenou rýží.

Dušené bambusové výhonky


Yin.cz © 2007