Recept na jídlo dušené bambusové výhonky přináší do kuchyně inspiraci.
Dušené bambusové výhonky je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
200 g bambusových výhonků, 1 malá cibulka, 2 lžíce vína šao-sing, 1 šálek vývaru, 1 lžíce sojové omáčky, špetka wei-su, zázvoru a cukru, 1 lžička máčeného škrobu
Příprava:
Cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme v horkém tuku, přidáme na plátky nakrájené bambusové výhonky, promícháme a zalijeme vývarem. Přidáme sojovou omáčku, víno, cukr, zázvor, wei-su, zahustíme máčeným škrobem a na mírném ohni krátce podusím. Před podáváním zakápneme několika kapkami oleje.
Další články a jídla:
Kapr Liu je přelitý šťávou.
Čínská hudba vznikla v dávné minulosti.
Smažený pórek obložíme salátem ze syrové zeleniny.
Šen-nung je božský zemědělec.
Čínský pikantní salát z dýně nakonec dobře promícháme.
Čínská znamení horoskopu, kterých je dvanáct.
Eunuši v tradiční Číně.
Dušené jehněčí maso ihned podávejte.
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Zázvorový olej scedíme a používáme při přípravě jídel.
Maso na zázvoru pokapeme olejem.
Plněné papriky s tofu a rajčaty.
Čínské křupavé kuře podáváme s dušenou rýží.