Recept na jídlo hlávkový salát po čínsku přináší do kuchyně inspiraci.
Hlávkový salát po čínsku je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
4 kusy hlávkového salátu, 1 lžíce čínské hořčice, 2 anýzové vejce, 1 lžíce sojové omáčky, 4 lžíce oleje, 1 lžíce čínského octa, 1 lžíce cukru, špetka mletého bílého pepře, 1 lžíce cukru, sůl podle chuti, 4 lžíce vody
Příprava:
Srdíčka salátu opereme ve vodě a necháme odkapat. Rozdělíme na osminky, upravíme na střed mísy a obložíme dílky anýzových vajec. Čínskou hořčici, ocet, cukr, mletý bílý pepř a sůl dobře promícháme, postupně přiléváme olej a po spojení surovin přidáme vodu a sojovou omáčku. Takto připraveným zálivem přelijeme salát a můžeme podávat.
Další články a jídla:
Kuře kung-pao podáváme s rýží.
Konfucius ovládl pět dovedností.
Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.
Rýže s kuřetem je ozdobená zelenou petrželovou natí.
Čínská zeleninová rýže s vejci.
Šen-nung je božský zemědělec.
Maso na zázvoru pokapeme olejem.
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Krabí salát podáváme ozdobený nakrájeným citronem a rajčaty.
Treska s rýží, vejcem vařeným natvrdo a kořením.
Smažená kantonská rýže je podávaná tak, aby všechny součásti byly zřetelně viditelné.
Celerový salát nakonec dobře promícháme.
Čínské nudle s kuřecím masem zakapeme sojovou omáčkou.