Recept na jídlo hlávkový salát po čínsku přináší do kuchyně inspiraci.

Hlávkový salát po čínsku

Hlávkový salát po čínsku je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

4 kusy hlávkového salátu, 1 lžíce čínské hořčice, 2 anýzové vejce, 1 lžíce sojové omáčky, 4 lžíce oleje, 1 lžíce čínského octa, 1 lžíce cukru, špetka mletého bílého pepře, 1 lžíce cukru, sůl podle chuti, 4 lžíce vody

Příprava:

Srdíčka salátu opereme ve vodě a necháme odkapat. Rozdělíme na osminky, upravíme na střed mísy a obložíme dílky anýzových vajec. Čínskou hořčici, ocet, cukr, mletý bílý pepř a sůl dobře promícháme, postupně přiléváme olej a po spojení surovin přidáme vodu a sojovou omáčku. Takto připraveným zálivem přelijeme salát a můžeme podávat.

Další články a jídla:

Kuře kung-pao podáváme s rýží.

Konfucius ovládl pět dovedností.

Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.

Rýže s kuřetem je ozdobená zelenou petrželovou natí.

Čínská zeleninová rýže s vejci.

Šen-nung je božský zemědělec.

Maso na zázvoru pokapeme olejem.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Krabí salát podáváme ozdobený nakrájeným citronem a rajčaty.

Treska s rýží, vejcem vařeným natvrdo a kořením.

Smažená kantonská rýže je podávaná tak, aby všechny součásti byly zřetelně viditelné.

Celerový salát nakonec dobře promícháme.

Čínské nudle s kuřecím masem zakapeme sojovou omáčkou.

Zimní salát


Yin.cz © 2007