Recept na jídlo krevety po čínsku přináší do kuchyně inspiraci.
Krevety po čínsku je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
400 g masa z krevet
Zálivka: 2 lžíce vína šao-sing, 1 lžička octa, 1 lžíce sojové omáčky, 2 lžičky čínské hořčice, špetka wei-su a mletého zázvoru
Příprava:
Krevety necháme rozmrazit, krátce povaříme, scedíme, necháme okapat a když vychladnou, upravíme je na míse. Ozdobíme kapií a přelijeme zálivkou.
Další články a jídla:
Smažená kantonská rýže je podávaná tak, aby všechny součásti byly zřetelně viditelné.
Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.
Celerový salát nakonec dobře promícháme.
Čínská čajová vejce rozkrájíme na osminky a podáváme.
Hoisin omáčka na použití k přípravě čínských jídel.
Krabí salát podáváme ozdobený nakrájeným citronem a rajčaty.
Konfucius ovládl pět dovedností.
Anýzová vejce ozdobíme při podávání kapií a petrželovou natí.
Maso na zázvoru pokapeme olejem.
Šen-nung je božský zemědělec.
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Čínské nudle s kuřecím masem zakapeme sojovou omáčkou.
Kuře kung-pao podáváme s rýží.