Recept na jídlo pórkový salát přináší do kuchyně inspiraci.
Pórkový salát je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
400 g pórku, sůl, voda
Zálivka: 2 lžíce vína šao-sing, 1 lžička citronové šťávy, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžička cukru, špetka mletého pepře, stroužek česneku, 1 lžička červeného oleje, sůl, 2 čínská černá vejce k ozdobení
Příprava:
Očištěný pórek nakrájíme na nudličky, povaříme ve slané vodě, odcedíme a necháme okapat. Mezitím si připravíme zálivku z vína, citronové šťávy, sojové omáčky, cukru, wei-su, červeného oleje, mletého pepře, rozetřeného česneku a soli. Touto zálivkou přelijeme okapaný pórek, důkladně promícháme a při podávání ozdobíme sekaným čínským černým vejcem.
Další články a jídla:
Smažená kantonská rýže je podávaná tak, aby všechny součásti byly zřetelně viditelné.
Rýže s kuřetem je ozdobená zelenou petrželovou natí.
Čínské nudle s kuřecím masem zakapeme sojovou omáčkou.
Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.
Kuře kung-pao podáváme s rýží.
Šen-nung je božský zemědělec.
Konfucius ovládl pět dovedností.
Čínská zeleninová rýže s vejci.
Krabí salát podáváme ozdobený nakrájeným citronem a rajčaty.
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Celerový salát nakonec dobře promícháme.
Treska s rýží, vejcem vařeným natvrdo a kořením.
Maso na zázvoru pokapeme olejem.