Recept na jídlo pórkový salát přináší do kuchyně inspiraci.

Pórkový salát

Pórkový salát je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

400 g pórku, sůl, voda
Zálivka: 2 lžíce vína šao-sing, 1 lžička citronové šťávy, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžička cukru, špetka mletého pepře, stroužek česneku, 1 lžička červeného oleje, sůl, 2 čínská černá vejce k ozdobení

Příprava:

Očištěný pórek nakrájíme na nudličky, povaříme ve slané vodě, odcedíme a necháme okapat. Mezitím si připravíme zálivku z vína, citronové šťávy, sojové omáčky, cukru, wei-su, červeného oleje, mletého pepře, rozetřeného česneku a soli. Touto zálivkou přelijeme okapaný pórek, důkladně promícháme a při podávání ozdobíme sekaným čínským černým vejcem.

Další články a jídla:

Smažená kantonská rýže je podávaná tak, aby všechny součásti byly zřetelně viditelné.

Rýže s kuřetem je ozdobená zelenou petrželovou natí.

Čínské nudle s kuřecím masem zakapeme sojovou omáčkou.

Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.

Kuře kung-pao podáváme s rýží.

Šen-nung je božský zemědělec.

Konfucius ovládl pět dovedností.

Čínská zeleninová rýže s vejci.

Krabí salát podáváme ozdobený nakrájeným citronem a rajčaty.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Celerový salát nakonec dobře promícháme.

Treska s rýží, vejcem vařeným natvrdo a kořením.

Maso na zázvoru pokapeme olejem.

Zimní salát


Yin.cz © 2007