Recept na jídlo rajčatový salát s paprikovými lusky přináší do kuchyně inspiraci.

Rajčatový salát s paprikovými lusky

Rajčatový salát s paprikovými lusky je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

300 g rajčat, 1 malá cibule, 300 g paprikových lusků
Zálivka: 1 lžíce čínské hořčice, 1 stroužek česneku, 1 lžíce čínského octa, špetka soli a mletého pepře, 4 lžíce stolního oleje, voda na zředění

Příprava:

Rajčata omyjeme, nakrájíme na tenké plátky a promísíme s jemnými nudličkami zelených od jader očištěných paprikových lusků. Vložíme do mísy a přelijeme zálivkou připravenou z čínské hořčice, čínského octa, třeného česneku, mletého pepře, soli a oleje. Povrch salátu posypeme nadrobno pokrájenou cibulí propláchnutou ve studené vodě.

Další články a jídla:

Konfucius ovládl pět dovedností.

Rýže s kuřetem je ozdobená zelenou petrželovou natí.

Čínská zeleninová rýže s vejci.

Šen-nung je božský zemědělec.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Krabí salát podáváme ozdobený nakrájeným citronem a rajčaty.

Maso na zázvoru pokapeme olejem.

Treska s rýží, vejcem vařeným natvrdo a kořením.

Smažená kantonská rýže je podávaná tak, aby všechny součásti byly zřetelně viditelné.

Celerový salát nakonec dobře promícháme.

Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.

Čínské nudle s kuřecím masem zakapeme sojovou omáčkou.

Kuře kung-pao podáváme s rýží.

Zimní salát


Yin.cz © 2007