Recept na jídlo salát z čekankových puků přináší do kuchyně inspiraci.

Salát z čekankových puků

Salát z čekankových puků je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

250 g čekankových puků, 100 g kapie, 150 g konzervovaných žampionů, 1 lžíce čínského octa, sůl, 1 lžíce červeného oleje, 1 lžíce cukru

Příprava:

Očištěné čekankové puky po délce prořízneme, nakrájíme na hrubší kostky a v horké vodě spaříme. Poté je několikrát propláchneme studenou vodou, necháme okapat a vložíme do mísy. Přidáme plátky konzervovaných žampionů a na kostičky krájenou kapii. Ochutíme solí, červeným olejem, cukrem a čínským octem. Důkladně promícháme a necháme dvě hodiny odležet.

Další články a jídla:

Rýže s kuřetem je ozdobená zelenou petrželovou natí.

Šen-nung je božský zemědělec.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Krabí salát podáváme ozdobený nakrájeným citronem a rajčaty.

Treska s rýží, vejcem vařeným natvrdo a kořením.

Maso na zázvoru pokapeme olejem.

Smažená kantonská rýže je podávaná tak, aby všechny součásti byly zřetelně viditelné.

Celerový salát nakonec dobře promícháme.

Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.

Čínská zeleninová rýže s vejci.

Čínské nudle s kuřecím masem zakapeme sojovou omáčkou.

Kuře kung-pao podáváme s rýží.

Konfucius ovládl pět dovedností.

Zimní salát


Yin.cz © 2007