Recept na jídlo šanghajský řapíkatý celer přináší do kuchyně inspiraci.
Šanghajský řapíkatý celer je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
400 g řapíkatého celeru, zálivka ze 2 lžic čínského octa, 1 lžíce sezamového oleje, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžička červeného oleje, 2 lžíce cukru, čtvrt lžičky soli, špetka wei-su
Příprava:
Řapíkatý celer opereme a nakrájíme na 5 cm dlouhé nudličky. Vložíme do misky, zalijeme zálivkou, promícháme a necháme 15 minut odležet. Poté šanghajský řapíkatý celer podáváme jako přílohu k některým pokrmům.
Další články a jídla:
Smažená kantonská rýže je podávaná tak, aby všechny součásti byly zřetelně viditelné.
Šen-nung je božský zemědělec.
Omáčka hoisin se hodí na použití při přípravě čínských jídel.
Čínské křupavé kuře podáváme s dušenou rýží.
Pikantní omáčka v porcelánové misce.
Maso na zázvoru pokapeme olejem.
Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.
Čínská znamení horoskopu, kterých je dvanáct.
Eunuši v tradiční Číně.
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Studené kuře s jablky posypeme mandlemi.
Zázvorový olej scedíme a používáme při přípravě jídel.
Anýzová vejce ozdobíme při podávání kapií a petrželovou natí.