Recept na jídlo šanghajský řapíkatý celer přináší do kuchyně inspiraci.

Šanghajský řapíkatý celer

Šanghajský řapíkatý celer je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

400 g řapíkatého celeru, zálivka ze 2 lžic čínského octa, 1 lžíce sezamového oleje, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžička červeného oleje, 2 lžíce cukru, čtvrt lžičky soli, špetka wei-su

Příprava:

Řapíkatý celer opereme a nakrájíme na 5 cm dlouhé nudličky. Vložíme do misky, zalijeme zálivkou, promícháme a necháme 15 minut odležet. Poté šanghajský řapíkatý celer podáváme jako přílohu k některým pokrmům.

Další články a jídla:

Smažená kantonská rýže je podávaná tak, aby všechny součásti byly zřetelně viditelné.

Šen-nung je božský zemědělec.

Omáčka hoisin se hodí na použití při přípravě čínských jídel.

Čínské křupavé kuře podáváme s dušenou rýží.

Pikantní omáčka v porcelánové misce.

Maso na zázvoru pokapeme olejem.

Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.

Čínská znamení horoskopu, kterých je dvanáct.

Eunuši v tradiční Číně.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Studené kuře s jablky posypeme mandlemi.

Zázvorový olej scedíme a používáme při přípravě jídel.

Anýzová vejce ozdobíme při podávání kapií a petrželovou natí.

Červený olej


Yin.cz © 2007