Recept na jídlo smíšený salát přináší do kuchyně inspiraci.
Smíšený salát je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
2 srdíčka hlávkového salátu, 100 g paprikových lusků, 100 g čerstvé salátové okurky, 100 g cibule, 100 g rajčat, 50 g máčených stříbrných hřibů, 2 vejce vařená na tvrdo k ozdobení
Zálivka: 4 lžíce vína šao-sing, 1 lžíce čínské hořčice, 1 lžíce stolního oleje, špetka mletého bílého pepře, sůl, špetka wei-su, 1 lžička cukru, podle chuti ocet nebo citron
Příprava:
Srdíčka hlávkového salátu opereme ve vodě a rozebereme na menší kousky, neloupanou salátovou okurku nakrájíme na tenká kolečka, rajčata nakrájíme na plátky, čisté a jader zbavené paprikové lusky nakrájíme na tenké proužky, cibuli nakrájíma na kolečka a máčené stříbrné hřiby nakrájíme nadrobno. Všechny tyto suroviny vložíme do větší mísy, zalijeme zálivkou, důkladně promícháme a podáváme. Ozdobíme nakrájeným natvrdo uvařeným vejcem.
Další články a jídla:
Krabí salát podáváme ozdobený nakrájeným citronem a rajčaty.
Treska s rýží, vejcem vařeným natvrdo a kořením.
Maso na zázvoru pokapeme olejem.
Smažená kantonská rýže je podávaná tak, aby všechny součásti byly zřetelně viditelné.
Celerový salát nakonec dobře promícháme.
Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.
Rýže s kuřetem je ozdobená zelenou petrželovou natí.
Čínská zeleninová rýže s vejci.
Čínské nudle s kuřecím masem zakapeme sojovou omáčkou.
Kuře kung-pao podáváme s rýží.
Šen-nung je božský zemědělec.
Konfucius ovládl pět dovedností.
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.