Recept na jídlo zadělávaný hlávkový salát přináší do kuchyně inspiraci.
Zadělávaný hlávkový salát je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
4 hlávky salátu, 1 cibule, 2 lžíce sádla, 3 lžíce vína šao-sing, půl šálku vývaru, 1 lžíce čínského octa, 3 stroužky česneku, sůl a cukr podle chuti, 1 lžička máčeného škrobu
Příprava:
Hlávkový salát omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Na rozpáleném sádle zpěníme na pánvi nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme salát, podlijeme vývarem, zastříkneme octem a vínem, osolíme a krátce podusíme na prudkém ohni. Poté dušený salát přendáme cedníkem na teplou mísu a zbývající vývar zahustíme máčeným škrobem. Necháme převařit, okořeníme nadrobno nasekaným česnekem, špetkou wei-su a cukru. Takto připravenou omáčkou přelijeme dušený salát.
Další články a jídla:
Smažený pórek obložíme salátem ze syrové zeleniny.
Čínský pikantní salát z dýně nakonec dobře promícháme.
Čínská znamení horoskopu, kterých je dvanáct.
Eunuši v tradiční Číně.
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Kapr Liu je přelitý šťávou.
Dušené jehněčí maso ihned podávejte.
Zázvorový olej scedíme a používáme při přípravě jídel.
Maso na zázvoru pokapeme olejem.
Plněné papriky s tofu a rajčaty.
Šen-nung je božský zemědělec.
Čínské křupavé kuře podáváme s dušenou rýží.
Čínská hudba vznikla v dávné minulosti.