Recept na jídlo zadělávaný hlávkový salát přináší do kuchyně inspiraci.

Zadělávaný hlávkový salát

Zadělávaný hlávkový salát je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

4 hlávky salátu, 1 cibule, 2 lžíce sádla, 3 lžíce vína šao-sing, půl šálku vývaru, 1 lžíce čínského octa, 3 stroužky česneku, sůl a cukr podle chuti, 1 lžička máčeného škrobu

Příprava:

Hlávkový salát omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Na rozpáleném sádle zpěníme na pánvi nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme salát, podlijeme vývarem, zastříkneme octem a vínem, osolíme a krátce podusíme na prudkém ohni. Poté dušený salát přendáme cedníkem na teplou mísu a zbývající vývar zahustíme máčeným škrobem. Necháme převařit, okořeníme nadrobno nasekaným česnekem, špetkou wei-su a cukru. Takto připravenou omáčkou přelijeme dušený salát.

Další články a jídla:

Smažený pórek obložíme salátem ze syrové zeleniny.

Čínský pikantní salát z dýně nakonec dobře promícháme.

Čínská znamení horoskopu, kterých je dvanáct.

Eunuši v tradiční Číně.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Kapr Liu je přelitý šťávou.

Dušené jehněčí maso ihned podávejte.

Zázvorový olej scedíme a používáme při přípravě jídel.

Maso na zázvoru pokapeme olejem.

Plněné papriky s tofu a rajčaty.

Šen-nung je božský zemědělec.

Čínské křupavé kuře podáváme s dušenou rýží.

Čínská hudba vznikla v dávné minulosti.

Dušená růžičková kapusta


Yin.cz © 2007