Recept na jídlo česnekový olej přináší do kuchyně inspiraci.
Česnekový olej je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
500 g oleje, 100 g čerstvého česneku nakrájeného na plátky
Příprava:
Do 500 g horkého oleje vmícháme 100 g česneku nakrájeného na plátky. Osmahneme do růžova a přes síto scedíme. Česnekový olej používáme k dochucení některých druhů jídel.
Další články a jídla:
Pikantní omáčka v porcelánové misce.
Čínská čajová vejce rozkrájíme na osminky a podáváme.
Maso na zázvoru pokapeme olejem.
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Studené kuře s jablky posypeme mandlemi.
Hoisin omáčka na použití k přípravě čínských jídel.
Konfucius ovládl pět dovedností.
Zázvorový olej scedíme a používáme při přípravě jídel.
Smažená kantonská rýže je podávaná tak, aby všechny součásti byly zřetelně viditelné.
Anýzová vejce ozdobíme při podávání kapií a petrželovou natí.
Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.
Šen-nung je božský zemědělec.
Čínské křupavé kuře podáváme s dušenou rýží.