Recept na jídlo chilli ocet přináší do kuchyně inspiraci.

Chilli ocet

Chilli ocet je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

50 g chilli papriček, 1 litr vinného octa

Příprava:

Asi 50 g chilli papriček podélně překrájíme na poloviny. Zalijeme 1 litrem vinného octa a v mírném teple necháme asi 14 dní louhovat. Po této době scedíme přes jemné síto. Chilli ocet používáme do jídel s´čchuanské kuchyně.

Další články a jídla:

Maso na zázvoru pokapeme olejem.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Studené kuře s jablky posypeme mandlemi.

Hoisin omáčka na použití k přípravě čínských jídel.

Pikantní omáčka v porcelánové misce.

Konfucius ovládl pět dovedností.

Krabí salát podáváme ozdobený nakrájeným citronem a rajčaty.

Smažená kantonská rýže je podávaná tak, aby všechny součásti byly zřetelně viditelné.

Anýzová vejce ozdobíme při podávání kapií a petrželovou natí.

Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.

Šen-nung je božský zemědělec.

Čínské křupavé kuře podáváme s dušenou rýží.

Čínská čajová vejce rozkrájíme na osminky a podáváme.

Červený olej


Yin.cz © 2007