Recept na jídlo chilli ocet přináší do kuchyně inspiraci.
Chilli ocet je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
50 g chilli papriček, 1 litr vinného octa
Příprava:
Asi 50 g chilli papriček podélně překrájíme na poloviny. Zalijeme 1 litrem vinného octa a v mírném teple necháme asi 14 dní louhovat. Po této době scedíme přes jemné síto. Chilli ocet používáme do jídel s´čchuanské kuchyně.
Další články a jídla:
Maso na zázvoru pokapeme olejem.
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Studené kuře s jablky posypeme mandlemi.
Hoisin omáčka na použití k přípravě čínských jídel.
Pikantní omáčka v porcelánové misce.
Konfucius ovládl pět dovedností.
Krabí salát podáváme ozdobený nakrájeným citronem a rajčaty.
Smažená kantonská rýže je podávaná tak, aby všechny součásti byly zřetelně viditelné.
Anýzová vejce ozdobíme při podávání kapií a petrželovou natí.
Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.
Šen-nung je božský zemědělec.
Čínské křupavé kuře podáváme s dušenou rýží.
Čínská čajová vejce rozkrájíme na osminky a podáváme.