Recept na jídlo čínská vejce v pikantní omáčce přináší do kuchyně inspiraci.
Čínská vejce v pikantní omáčce je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
8 černých vajec, 3 lžíce oleje, 1 lžíce škrobu, 50 g pórku, 50 g papriky kapie, 50 g máčených černých hub, 2 rajčata, 2 stroužky česneku, půl lžičky červeného oleje
Příprava:
Oloupaná černá vejce nakrájíme na osminky, lehce poprášíme škrobem a promícháme. Dílky vajec osmahneme v malém množství rozpáleného oleje, přidáme na kostičky krájený pórek, kapii, tenké plátky česneku a na drobné kousky nakrájené černé houby. Opatrně promícháme a přidáme na kostičky nakrájené oloupané rajče. Zalijeme pikantní omáčkou a 2 minuty podusíme na mírném ohni. Okraje pánve zakápneme několika kapkami červeného oleje a podáváme ještě horké.
Další články a jídla:
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Studené kuře s jablky posypeme mandlemi.
Pikantní omáčka v porcelánové misce.
Konfucius ovládl pět dovedností.
Smažená kantonská rýže je podávaná tak, aby všechny součásti byly zřetelně viditelné.
Anýzová vejce ozdobíme při podávání kapií a petrželovou natí.
Krabí salát podáváme ozdobený nakrájeným citronem a rajčaty.
Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.
Šen-nung je božský zemědělec.
Čínské křupavé kuře podáváme s dušenou rýží.
Hoisin omáčka na použití k přípravě čínských jídel.
Čínská čajová vejce rozkrájíme na osminky a podáváme.
Maso na zázvoru pokapeme olejem.