Recept na jídlo čínská vejce v pikantní omáčce přináší do kuchyně inspiraci.

Čínská vejce v pikantní omáčce

Čínská vejce v pikantní omáčce je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

8 černých vajec, 3 lžíce oleje, 1 lžíce škrobu, 50 g pórku, 50 g papriky kapie, 50 g máčených černých hub, 2 rajčata, 2 stroužky česneku, půl lžičky červeného oleje

Příprava:

Oloupaná černá vejce nakrájíme na osminky, lehce poprášíme škrobem a promícháme. Dílky vajec osmahneme v malém množství rozpáleného oleje, přidáme na kostičky krájený pórek, kapii, tenké plátky česneku a na drobné kousky nakrájené černé houby. Opatrně promícháme a přidáme na kostičky nakrájené oloupané rajče. Zalijeme pikantní omáčkou a 2 minuty podusíme na mírném ohni. Okraje pánve zakápneme několika kapkami červeného oleje a podáváme ještě horké.

Další články a jídla:

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Studené kuře s jablky posypeme mandlemi.

Pikantní omáčka v porcelánové misce.

Konfucius ovládl pět dovedností.

Smažená kantonská rýže je podávaná tak, aby všechny součásti byly zřetelně viditelné.

Anýzová vejce ozdobíme při podávání kapií a petrželovou natí.

Krabí salát podáváme ozdobený nakrájeným citronem a rajčaty.

Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.

Šen-nung je božský zemědělec.

Čínské křupavé kuře podáváme s dušenou rýží.

Hoisin omáčka na použití k přípravě čínských jídel.

Čínská čajová vejce rozkrájíme na osminky a podáváme.

Maso na zázvoru pokapeme olejem.

Marinované vepřové ledvinky


Yin.cz © 2007