Recept na jídlo marinované vepřové ledvinky přináší do kuchyně inspiraci.

Marinované vepřové ledvinky

Marinované vepřové ledvinky je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

6 vepřových ledvinek, 3 lžíce sojové omáčky, šálek vína nao-sing, 2 lžíce vína šao-sing, 1 lžička červeného oleje, 1 lžíce čínského octa, 1 lžička cukru, špetka wei-su, sůl podle chuti, 50 g máčených černých hub

Příprava:

Vepřové ledvinky rozřízneme po délce na dva díly, odstraníme žilnatou část a propereme ve studené tekoucí vodě. Nakrájíme na tenké plátky, vložíme do porcelánové mísy, zalijeme vínem a necháme odležet přes noc.

Druhý den ledvinky scedíme, vypereme a ve vroucí vodě krátce povaříme. Po chvíli je vyjmeme, vložíme do čisté porcelánové mísy a zalijeme sójovou omáčkou, octem, vínem, červeným olejem, wei-su, cukrem a osolíme. Promícháme s rozsekanými máčenými černými houbami a necháme 6 hodin marinovat. Po této době můžeme ledvinky ozdobené sekanou petrželovou natí podávat.

Další články a jídla:

Anýzová vejce ozdobíme při podávání kapií a petrželovou natí.

Šen-nung je božský zemědělec.

Čínské křupavé kuře podáváme s dušenou rýží.

Hoisin omáčka na použití k přípravě čínských jídel.

Krabí salát podáváme ozdobený nakrájeným citronem a rajčaty.

Kuře kung-pao podáváme s rýží.

Čínská čajová vejce rozkrájíme na osminky a podáváme.

Maso na zázvoru pokapeme olejem.

Smažená kantonská rýže je podávaná tak, aby všechny součásti byly zřetelně viditelné.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.

Studené kuře s jablky posypeme mandlemi.

Konfucius ovládl pět dovedností.

Čínská krabí omáčka


Yin.cz © 2007