Recept na jídlo pekingská svíčková přináší do kuchyně inspiraci.

Pekingská svíčková

Pekingská svíčková je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

400 g svíčkové
Zálivka: 2 lžíce vína šao-sing, 3 lžíce sojové omáčky, 1 nadrobno nakrájená cibule, 1 stroužek česneku, špetka wei-su, špetka pepře a mletého zázvoru, 1 lžička cukru, sůl a tolik vývaru, aby bylo maso potopeno.
Trochu škrobu na zahuštění a na ozdobení rajčata, kapii nebo nakládanou zeleninu

Příprava:

Svíčkovou odblaníme, očistíme, po délce rozkrojíme a vložíme do vroucí zálivky, ve které maso zvolna uvaříme do měkka.

Zálivku připravíme ze sójové omáčky, vývaru, vína, krájené cibule, wei-su, pepře, cukru, zázvoru, česneku a podle chuti osolíme. Uvařené maso vyjmeme, necháme odkapat a vychladnout. Zálivku mírně zahustíme máčeným škrobem a přecedíme. Maso krájíme na slabší plátky, úhledně upravíme na míse a přelijeme vychladlým scezeným zálivem. Ozdobíme nakládanou zeleninou, kapií a rajčaty.

Další články a jídla:

Konfucius ovládl pět dovedností.

Anýzová vejce ozdobíme při podávání kapií a petrželovou natí.

Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.

Šen-nung je božský zemědělec.

Čínské křupavé kuře podáváme s dušenou rýží.

Hoisin omáčka na použití k přípravě čínských jídel.

Čínská čajová vejce rozkrájíme na osminky a podáváme.

Krabí salát podáváme ozdobený nakrájeným citronem a rajčaty.

Kuře kung-pao podáváme s rýží.

Maso na zázvoru pokapeme olejem.

Smažená kantonská rýže je podávaná tak, aby všechny součásti byly zřetelně viditelné.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Studené kuře s jablky posypeme mandlemi.

Marinované vepřové ledvinky


Yin.cz © 2007