Recept na jídlo plněné paprikové lusky přináší do kuchyně inspiraci.
Plněné paprikové lusky je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
4 zelené papriky, 200 g vepřového masa, 1 malá cibule, 1 stroužek česneku, 30 g bambusových výhonků, 2 lžíce vína šao-sing, 1 vejce, špetka wei-su a soli, 3 lžíce oleje
Zálivka: 2 lžíce vývaru, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce vína šao-sing, čtvrt lžičky wei-su, špetka cukru, 1 lžička máčeného škrobu
Příprava:
Papriky omyjeme, rozpůlíme po délce a odstraníme jadérka. Vepřové maso, česnek, cibulku a bambusové výhonky velmi jemně nasekáme a promísíme vínem, vejcem, wei-su a solí. Takto připravenou směsí naplníme připravené papriky a na rozpáleném oleji pomalu smažíme masem dolů. Po 5 minutách papriky obrátíme, zastříkneme vývarem, krátce podusíme a přendáme na mísu. Šťávu v pánvi zalijeme připravenou zálivkou, ještě krátce povaříme a přelijeme ji na papriky.
Další články a jídla:
Anýzová vejce ozdobíme při podávání kapií a petrželovou natí.
Eunuši v tradiční Číně.
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Kapr Liu je přelitý šťávou.
Zázvorový olej scedíme a používáme při přípravě jídel.
Maso na zázvoru pokapeme olejem.
Plněné papriky s tofu a rajčaty.
Dušené jehněčí maso ihned podávejte.
Šen-nung je božský zemědělec.
Čínské křupavé kuře podáváme s dušenou rýží.
Čínská znamení horoskopu, kterých je dvanáct.
Čínská hudba vznikla v dávné minulosti.
Smažený pórek obložíme salátem ze syrové zeleniny.