Recept na jídlo plněné paprikové lusky přináší do kuchyně inspiraci.

Plněné paprikové lusky

Plněné paprikové lusky je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

4 zelené papriky, 200 g vepřového masa, 1 malá cibule, 1 stroužek česneku, 30 g bambusových výhonků, 2 lžíce vína šao-sing, 1 vejce, špetka wei-su a soli, 3 lžíce oleje
Zálivka: 2 lžíce vývaru, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce vína šao-sing, čtvrt lžičky wei-su, špetka cukru, 1 lžička máčeného škrobu

Příprava:

Papriky omyjeme, rozpůlíme po délce a odstraníme jadérka. Vepřové maso, česnek, cibulku a bambusové výhonky velmi jemně nasekáme a promísíme vínem, vejcem, wei-su a solí. Takto připravenou směsí naplníme připravené papriky a na rozpáleném oleji pomalu smažíme masem dolů. Po 5 minutách papriky obrátíme, zastříkneme vývarem, krátce podusíme a přendáme na mísu. Šťávu v pánvi zalijeme připravenou zálivkou, ještě krátce povaříme a přelijeme ji na papriky.

Další články a jídla:

Anýzová vejce ozdobíme při podávání kapií a petrželovou natí.

Eunuši v tradiční Číně.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Kapr Liu je přelitý šťávou.

Zázvorový olej scedíme a používáme při přípravě jídel.

Maso na zázvoru pokapeme olejem.

Plněné papriky s tofu a rajčaty.

Dušené jehněčí maso ihned podávejte.

Šen-nung je božský zemědělec.

Čínské křupavé kuře podáváme s dušenou rýží.

Čínská znamení horoskopu, kterých je dvanáct.

Čínská hudba vznikla v dávné minulosti.

Smažený pórek obložíme salátem ze syrové zeleniny.

Dušená růžičková kapusta


Yin.cz © 2007