Recept na jídlo vepřový jazyk po pekingsku přináší do kuchyně inspiraci.
Vepřový jazyk po pekingsku je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
400 g vepřového jazyku, na ozdobu čínské zelí a petrželová nať
Nálev: 3 lžíce sojové omáčky, 2 stroužky česneku, 1 malá cibule, 1 hvězdičku badyánu, několik zrnek jamajského pepře, 1 lžička cukru, vývar, trochu máčeného škrobu, wei-su
Příprava:
Vepřový jazyk zbavíme podjazyčí, očistíme, oloupeme a uvaříme v nálevu, který si připravíme z vína, sojové omáčky, cibule, badyánu, česneku, jamajského pepře, cukru, wei-su a vývaru do měkka. Uvařený jazyk vyjmeme a necháme odkapat. Nálev velmi mírně zahustíme máčeným škrobem, přecedíme a necháme vychladnout. Jazyk pak krájíme na tenké plátky, upravíme na místě a přelijeme vychladlým nálevem. Ozdobíme čínským zelím nakrájeným na jemné nudličky a petrželovou natí.
Další články a jídla:
Šen-nung je božský zemědělec.
Čínské křupavé kuře podáváme s dušenou rýží.
Krabí salát podáváme ozdobený nakrájeným citronem a rajčaty.
Kuře kung-pao podáváme s rýží.
Maso na zázvoru pokapeme olejem.
Smažená kantonská rýže je podávaná tak, aby všechny součásti byly zřetelně viditelné.
Čínská čajová vejce rozkrájíme na osminky a podáváme.
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.
Studené kuře s jablky posypeme mandlemi.
Hoisin omáčka na použití k přípravě čínských jídel.
Konfucius ovládl pět dovedností.
Anýzová vejce ozdobíme při podávání kapií a petrželovou natí.