Recept na jídlo vepřový jazyk po pekingsku přináší do kuchyně inspiraci.

Vepřový jazyk po pekingsku

Vepřový jazyk po pekingsku je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

400 g vepřového jazyku, na ozdobu čínské zelí a petrželová nať
Nálev: 3 lžíce sojové omáčky, 2 stroužky česneku, 1 malá cibule, 1 hvězdičku badyánu, několik zrnek jamajského pepře, 1 lžička cukru, vývar, trochu máčeného škrobu, wei-su

Příprava:

Vepřový jazyk zbavíme podjazyčí, očistíme, oloupeme a uvaříme v nálevu, který si připravíme z vína, sojové omáčky, cibule, badyánu, česneku, jamajského pepře, cukru, wei-su a vývaru do měkka. Uvařený jazyk vyjmeme a necháme odkapat. Nálev velmi mírně zahustíme máčeným škrobem, přecedíme a necháme vychladnout. Jazyk pak krájíme na tenké plátky, upravíme na místě a přelijeme vychladlým nálevem. Ozdobíme čínským zelím nakrájeným na jemné nudličky a petrželovou natí.

Další články a jídla:

Šen-nung je božský zemědělec.

Čínské křupavé kuře podáváme s dušenou rýží.

Krabí salát podáváme ozdobený nakrájeným citronem a rajčaty.

Kuře kung-pao podáváme s rýží.

Maso na zázvoru pokapeme olejem.

Smažená kantonská rýže je podávaná tak, aby všechny součásti byly zřetelně viditelné.

Čínská čajová vejce rozkrájíme na osminky a podáváme.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.

Studené kuře s jablky posypeme mandlemi.

Hoisin omáčka na použití k přípravě čínských jídel.

Konfucius ovládl pět dovedností.

Anýzová vejce ozdobíme při podávání kapií a petrželovou natí.

Čínská krabí omáčka


Yin.cz © 2007